BİR DEVRİN ÇOKÜŞÜNÜN ARDINDAN !

Geçtiğimiz haftalarda tamamen iflas ettiğini açıklayan THQ’nun tüm varlıkları dün, mahkeme kararı ile satıldı. Uzun yıllardır oyun sekötründe bulunan ve onlarca başarılı yapımı bizlere sunan firma, artık tamamen piyasadan çekildi. Peki hangi oyun hangi firmaya gitti? Darksiders serisinin yapımcısı kendi serilerinin satılmadığını ve oyunun yenisini planlarlarken bütün herşeyin çöküşe uğradığını belirtti. Ancak Bayonetta’nın sahibi Platinum Games, Darksiders’ı satın alabileceğini ekledi.
Sega ise Relic Games ve IP’yi satın alarak, Company of Heroes, Warhammer gibi önemli serilerin yapımındaki ilk isim oldu. Oyunların çıkış tarihinde ise değişiklik yaşanıp, yaşanmayacağı bilinmiyor.
THQ Montreal ise Ubisoft’a satıldı. 2,5 milyon dolara satılan firma, Underdog ve 1666′nın yapımcısı idi. Ayrıca 5 Mart’ta piyasaya çıkacak South Park: Stick of the Truth da Ubisoft’a satıldı.
Deep Silver ve Koch Media, Volition ve Evolve’u satın alarak Saints Row serisinin de sahipsiz kalmamasını sağladı. Aynı firma ayrıca merakla beklenen Metro serisinin de yapımcılığını üstlendi.
Son olarak Homefront serisi de Crytek’e satıldı.


Hiç yorum yok: